ANOR MEVAXO’RI VA UNGA QARSHI KURASH CHORALARI - Tolibjonov Oxunjon Odiljon o’g’li; Mo’ydinova Kamolaxon Baxtiyor qizi (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: O’simliklar dunyosining har bir turi vakillarida bo’lganidek xalqimiz orasida “ming bir dardga davo “deb ta’riflanuvchi mevali daraxt sifatida hammamiz sevib iste’mol qiladigan Anor mevasiga ham turli xildagi zararkunandalar zarar keltiradi. Hozirda dolzarb masalalardan bo’lmish “anor mevaxo’ri” zararkunandasiga qarshi kurash muhim masalalrdan biribo’lib kelmoqda. Ushbu maqolada “anor mevaxo’ri”zararkunandasiga qarshi kurash usullari hamda bu zararkunanda haqida ma’lumotlar berilgan.