BIZNES TAHLILNI TASHKILIY HUJJATLAR ORQALI TAKOMILLASHTIRISH - Qarshiyev Hasan Toir o’g’li; Yuldasheva Dilnoza Bekmurodovna (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: Biznes tahlili uchun asosiy hujjatlarni o'rganishda, boshqa kompaniyalar tomonidan chiqarilgan moliyaviy hisobotlar, auditlar, ish tartibi, marketing bo'limi hisobotlari, bozor tadqiqotlari, sarmoyaviy reytinglar, xodimlar bilan intervyular va boshqa tahlil ma'lumotlari qo'llaniladi. Ushbu tashkiliy hujjatlarning roli hozirgi vaqtda biznesni tahlil qilishda juda katta bo'lgani sababli, ularning moliyaviy, sotsial, iqtisodiy, va strategik muammolar bo'yicha to'g'ri ma'lumotlar bilan ta'minlashi muhimdir. Biznes tahlili o'rganishda hujjatlarning muhim ahamiyati va ularning to'liq va qat'iy ma'lumotlarga ega bo'lishi, biznes strategiyalarini rivojlantirish va qabul qilish jarayonida juda muhim rol o'ynaydi.