XURSHID DO’STMUHAMMADNING QISSALARIDA SEVGI MOTIVI - Berdiyeva Nilufar Ibodullayevna (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Xurshid Doʼstmuhammadning “Hijronim mingdir” qissasi tahlilga tortilgan. Qissa insonlarni sevishga, pok ruhoniy tuygʼularni asrab-avaylashga bir yigit va qizning oʼzaro yozishma xatlari shaklida yozilgan va qahramonlarning bir-birlariga mehribonlik qilishi, qaygʼurishi, cheksiz-chegarasiz qashshoqlik girdobida yashayotgan insonda shunday nozik tuygʼular sevgi tufayli unib-oʼsayotganligini kuzatish mumkin.