KIMYO SANOATINING ATROF-MUHIT EKOLOGIYASIGA TA’SIRI VA BARTARAF ETISH YO’LLARI - Abdullayeva Yulduz Sherboyevna (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: Mamlakatimizda atrof-muhitni muhofaza qilish, xususan, sanoat korxonalarining atrof muhitga ta’sirini kamaytirish orqali ekologik holatni yaxshilash borasida izchil ishlar olib borilmoqda. Shu bilan birga, bu borada o‘tkazilgan tahlil natijalari sanoat korxonalarida, jumladan, kimyo sanoati obyektlarida atrof-muhitni muhofaza qilish masalalarida kompleks yondashuv va strategik rejalashtirishning samarali va zamonaviy usullarini joriy etish zaruratini ko‘rsatmoqda.