NASIRIDDIN AT-TUSIYNING TA’LIMIY -TARBIYAVIY MASALALAR XUSUSIDAGI QARASHLARI - Abduvaxobova Gulsara Akromjon qizi (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Mazkur maqola yetuk sharq mutafakkiri Abu Ja’far Muhammad ibn Muhammad Nasiriddin at-Tusiy va uning ta’limiy-tarbiyaviy qarashlariga bag‘ishlangan bo‘lib, olimning ta’limiy-tarbiyaviy qarashlari uning ushbu masalaga bag‘ishlangan ko‘plab asarlari asosida bayon etilgan. Maqolada Nasiriddin at- Tusiyning ta’limiy-tarbiyaviy va axloqiy qarashlari o‘rta asr sharq mutafakkirlarining qarashlari bilan qiyoslangan.