AVTOTRANSPORT VOSITALARI TEXNIK SERVISI ISHLARINING MOHIYATI, AVTOSERVISINI RIVOJLANISHI VA MUAMMOLARI - Qo‘chqorov. I.T; G‘ulomjonov. S.N (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya. Avtotransport vositalari texnik servisi texnik ta’minlashning jahon bo’yicha keng tarqalgan usuli hisoblanib, ishlashga yaroqliligi, ishonchliligi, xavfsizligi, tejamkorligi va zaruriy tashqi ko’rinishini ta’minlash uchun bajariladigan bir qancha xizmatlar majmuidir. Avtoservis xizmatining asosiy vazifasi mamlakatdagi avtomobil transporti, qaysi mulk shaklida bo’lishidan kat’i nazar, beto’xtov, xavfsiz, tejamkor va ishonchli ishlashini ta’minlashdir. Deyarli har kuni ishga chiquvchi avtomobillarni yonilg’imoy mahsulotlari bilan ta’minlash, ularni yuvish-tozalash va nazorat qilish, xizmat ko’rsatish yoki ta’mirlash talab etiladi.