GEOAXBOROT TIZIMLARING TARIFI VA TASNIFI - Turabov Ismoil Mirafzal o‘g‘li (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya. Mazkur maqolada geografik axborotlar tizimida mavzuli kartalar tuzishda GIS dasturlarining afzalliklari, hozirgi rivojlanayotgan hayotimizda geoaxborot tizimlarining o‘rni va ahamiyati haqida fikr yuritilgan. Bugungi kunda geoaxborot tizimlari sifatida ma`lumotlarga asoslanib hududiy rivojlanishni idora qilishda, tabiiy boyliklardan foydalanishdagi muammolari tadqiq etilgan.