O’ZBEK VA INGLIZ XALQ MAQOLLARINING O’ZBEK FOLKLORSHUNOSLIGIDA O’RGANILISHI - Raimova Nafosat Olimovna (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqotda ingliz va o‘zbek tillaridagi maqollarning ushbu tillardagi milliy-madaniy va xususiyatlari ko‘rib chiqilgan. Ushbu maqolada mashhur yozuvchi va olimlarning maqollar ustida olib borgan izlanishlari va maqollarning inson hayotidagi o‘rni, ahamiyati keltirib o‘tilgan. Shuningdek, maqollarning o’zbek folklorshunosligida tutgan o’rni haqida ham aytib o’tilgan.