МАМЛАКАТИМИЗНИНГ ҲУДУДЛАРДА РЕСУРС СОЛИҚЛАРНИ ПРОГНОЗЛАШНИНГ ТАКОМИЛАШТИРИШ ЙЎЛЛАРИ - Зиётов Миробид Эргашович (Journal of new century innovations, 2024)
Аннотация: Мазкур мақолада Давлат бюджетига ва давлат мақсадли жамғармаларига ресурс солиқлар тушумлари прогнозини (хорижий давлатларнинг тамойиллари ва амалий тажрибасини ҳисобга олган ҳолда) тайёрлаш мақсадида ишлаб чиқилган, шунингдек давлат солиқ сиёсатини амалга ошириш доирасида давлат бюджетига ресурс солиқлар тушумининг таъминлашга ҳамда солиқ тўғрисидаги қонун ҳужжатларига риоя этилиши, солиқлар ва йиғимларнинг тўғри ҳисоблаб чиқарилиши, тўлиқ ҳамда ўз вақтида тўланиши устидан назоратни таъминлашга қаратилган.