АВТОМОБИЛЛАРДА ВОДОРОД ВА ОЗОН ГАЗЛАРИДАН ФОЙДАЛАНИШ - Насиров Илхам Закирович (Journal of new century innovations, 2022)
Аннотация. “Нексия 3” автомобили учун электролизёр ясалди. Ундан Браун гази ҳамда водород ва кислород газлари алохида олинди. Кислород гази озонга айлантирилди. Одатий бензин- ҳаво аралашмасига водород ва озон газларининг қўшилиши двигатель қувватининг 16,64 % га ортишини, бензин сарфининг 40,25 % га камайишини, ишланган газлар таркибидаги CО миқдорининг 48,85 % ва CН миқдорининг 38,64 % га камайишини таъминлади.