ХАЙДОВЧИЛАР ИШ РЕЖИМИНИ ХАЛКАРО ТАШИШНИ ТАШКИЛ ЭТИШДА ХАВФСИЗ ХАРАКАТНИ КАФОЛАТЛАШ. - М.Т.Ғаффаров; Ш.С.Камалов (Journal of new century innovations, 2022)
Анотатция. Ҳайдовчини меҳнат фаолиятини ташкил қилишдан мақсад ҳайдовчиларга нормал шароит яратиш, уни нормал ишлаш ва дам олиш режимини ишлаб чиқиш билан афтоматик равишда бу графигни бажарилишини та’минлашдан иборат. Хозирги кунда бу режимга амал қилмаслик оқибатида автохалокатлар содир бўлиши оқибатида 20-30 фоиз автохалокатлар содир бўлмоқда. Ҳайдовчиларнингиш фаолияти уларнинг дам олиш режимларига амал қилган холдаги дастури ишлаб чиқилиб уларни тизимга ва автомобилни юургизиш қулуфига ва калитига жойлаштирилади. Натижада ҳайдовчиларни айби билан содир этилган бахтсиз ходисаларни сони бир неча баробар қисқаради.