ЧИРЧИК ВОХАСИ ЛЕССИМОН ЖИНСЛАР ГЕНЕЗИСИ - Гуломова Лайло Салохиддин кизи; Хусаинов Хуршид Ахмадович (Journal of new century innovations, 2022)
Жаҳон амалиётида cўнгги 20-30 йил ичида тоғ жинслардан ва геологик кесимлардаги тупроқ катламларида кетган жароён хақида маълумот олиш учун чўкинди жинсларнинг магнит хусусиятларини ўрганиш билан боғлиқ бўлган – магнетизм (тупроқ макгнетизми, магнитометрия) усули янги йўналиш сифатида фаол ривожланмоқда..