BADIIY TAFAKKUR TARZINI SHAKLLANTIRISH – SHAXS RIVOJINING BOSH OMILI (Muqimiy asarlari misolida) - Muxlisa Satriddinovna Muhitdinova (Journal of new century innovations, 2022)
Maqola annotatsiyasi. (Abstract) Jahon miqyosida bugungi kunda talaba- yoshlar o‘rtasida kitob o‘qishni targ‘ib qilish, ularning faol kitobxon bo‘lishiga erishishda ijtimoiy institutlarning rolini oshirish, mutolaa sohasida dasturiy-loyihaviy faoliyatni rivojlantirish, internet-texnologiyalaridan faol foydalanish hamda kitobxonlik faolligini oshirishga yo‘naltirilgan ijtimoiy-pedagogik mexanizmlarni takomillashtirishga alohida ahamiyat qaratilmoqda. Rivojlangan davlatlarda zamonaviy sharoitda aholi, shu jumladan, yoshlarda kitob o‘qishga bo‘lgan qiziqishni rivojlantirishga qaratilgan targ‘ibotning innovatsion shakl, metod va vositalarini ishlab chiqish muhim vazifa sifatida belgilangan.