“TO‘QIMACHILIK SANOATIDA MAHALLIY BRENDLAR OMMAPOBLIGINI OSHIRISHDA TASHQI SAVDO OPERATSIYALARINING TAHLILI” - Anvarov Nozimjon Maxsudbek o‘g‘li (Journal of new century innovations, 2024)
Annotasiya: Mamlakatimizda 2017-yildan boshlab to’qimachilik sanoati shiddatli darajada rivojlanib, O’zbekiston tub ma’noda to’qimachilik sanoatida ulkan burilish yasab, taraqqiy topa boshladi, va to’qimachilik sanoati O’zbekiston iqtisodiyotining drayverlaridan biriga aylandi. Qisqa davr mobaynida, to’qimachilik vatikuv – tirkotaj(tayyor mahsulotgacha bo’lgan jarayon) sanoatini yanada rivojlantirish uchun zarur normativ xujjatlar va qulay sharoitlar yaratish, xalqaro standart talablar asosida faoliyat olib boradigan tuzilmalar tashkil etildi. Keying yillarda esa paxta tolasini chuqur qayta ishlash negizida yuqori qoʻshilgan narxli, korxona bozorlarda talab qilinadigan tayyor toʻqimachilik va tikish-trikotaj mahsulotlari ishlab chiqarish belgilangan. Shu bilgan, Hozirgi kunda O‘zbekistonda engil sanoat va to‘qimachilik sohasi tarmoqlari jadal rivojlanib bormoqda.