O‘ZBEKISTONDA O‘RMON XO‘JALIKLARINI MOLIYASHLASHTIRISHNING NAZARIY XUQUQIY ASOSLARI VA IQTISODIY AXAMIYATI - Karimov Dilshod Turabboyevich (Journal of new century innovations, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda o‘rmon xo‘jaliklarini moliyashlashtirishning nazariy xuquqiy asoslari va iqtisodiy axamiyati haqida fikrlar keltirilgan. Shuningdek so‘nggi yillarda mamlakatimizning o‘rmon xo‘jaligi sohasini yanada rivojlantirish,o’rmonlarni kengaytirish, o‘rmon resurslarining boy salohiyatidan to‘liq va oqilona foydalanishni ta’minlash, o‘rmon fondi yerlaridan foydalanish samaradorligini oshirish, sohaga ilg‘or ilmiy-texnika yutuqlarini joriy etish, o’rmon xo‘jaliklarini barqaror iqtisodiy rivojlantirish, xorijiy investitsiyalarni faol jalb etish va ekologik turizmni rivojlantirish haqida tahlillar keltirilgan. Respublikada mavjud o‘rmon xo‘jaligini boshqarish jarayonidagi qabul qilinayotgan hukumat qarorlarini o‘rgangan holda muhim tavsiyalar berilgan