TILNI O`RGANISHDAGI MUAMMOLAR - Aziza Dehqonova Sherbo'ta qizi (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Ma’lumki dunyoda jami yetti mingdan ortiq tillar mavjud, bu tillarning lug‘at boyligi bir-biridan keskin farq qiladi. Har bir tilning lug‘at tarkibi shuningdek, tildagi so‘zlar majmuasi leksika deb yuritiladi. Har bir tilning leksikasi ishlatilishi, tarixiy kelib chiqishi va boshqa omillar asosida turli qatlamlarga bo‘linadi va uning-leksikologik tomonidan o‘rganiladi.