ИНГЕБОРГ БАЛДАУФНИНГ ТУРКОЛОГИЯ-ЎЗБЕК АДАБИЁТИГА ОИД ТАДҚИҚОТЛАРИ - Юсупова Умида Иномовна (Journal of new century innovations, 2022)
Муаллиф ушбу мақолада Германияда вақтинча яшаётган ва таълим олаётган ватандошлар ва A.Гумболдт номидаги Берлин университетининг Марказий Осиё бўлими раҳбари, ўзбек тили ва адабиётининг билимдони, таниқли олима, «Дўстлик» ордени соҳибаси профессор шунингдек, Ўзбекистон Миллий университети фахрий профессори сифатида республикамиз олий таълим муассасалари тилшунослари ва адабиётшунослари билан яқин ҳамкорлик қилиб келаётганини Ингеборг Балдауфнинг ўзбек адабиёти хусусан жадидчилик тарихида ўрни ва ўзбек адабиёти, туркология борасидаги тадқиқотлари ҳақида сўз юритган.