BADIIY ASARDA SYUJET VA KOMPOZITSIYANING IFODALANISHI - Xaydarova Gullola Xoshimjonovna (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Badiiy asar syujeti o`zaro aloqalar, qarama-qarshiliklar, kishilarning o`zaro munosabati u yoki bu xarakterning o`sishi va tashkil topishi bilan ko`rinar ekan, unga xarakterlarning kechinmalari tarixi ham kiradi. Fabula ham voqealardagi keskin burilishlar, voqeaning bir maromdan boshqa maromga birdan o`tishidir. Fabulaga tugun bilan echimni kiritadigan bo`lsak, syujetni asardagi voqealar oqimi deb hisoblay olamiz, ya’ni ularning bir-biriga bog`lanishidir, undagi aloqalar, qarama-qarshiliklar, xarakterlarning rivojlanishi tarixi, ana shu tarixning bosqichlaridir, asardagi tuyg`u va kechinmalarning mantiqiyligidir.