ИНВЕРСИОН АЛМАШТИРИШЛАР - Бердибаев Саламат Азатбаевич (Journal of new century innovations, 2024)
Мақолада текисликдаги нуқталарнинг инверсион алмаштиришдаги акслари кўриб ўтилади. Бу ерда инверсион алмаштиришда келиб чиқадиган фигураларнинг хоссалари кўрсатилиб ўтилган. Инверсия – муҳим геометрик алмаштиришлардан бири бўлиб у бошқа усуллар ёрдамида ечилиши қийин бўлган ясашга доир масалаларни осонроқ масалага келтириб ечишга имкон беради. Шунинг учун инверсион алмаштиришларни кўриб ўтиш аҳамиятлидир. Биз О марказли ва r радиусли айланани деб белгилаймиз.