АЙЛАНМА СИРТЛАРНИНГ ЭГРИЛИКЛАРИ - Бердибаев Саламат Азатбаевич (Journal of new century innovations, 2024)
Мақолада айланма сиртлар бўладиган сфера, псевдосфера ва катеноиднинг тўлиқ ва ўрта эгриликлари ҳисобланган. Бу ерда айланма сиртнинг тўлиқ эгрилигининг ишораси бўйича унинг нуқталарининг эллиптик, гиперболик ёки параболик ҳолатлари кўрсатилган.