СИРТНИНГ УРИНМА ТЕКИСЛИГИДАН ЧЕТЛАНИШИ - Бердибаев Саламат Азатбаевич (Journal of new century innovations, 2024)
Мақолада сирнинг ўринма текисликтан четланишин кўрсатувчи иккинчи квадратик формаси текислик, сфера ва айланма сиртлар учун ҳисоблаб кўрсатилган. Бу ерда текисликнинг иккинчи квадратик формаси нолга тенг эканлиги, сферанинг биринчи ва иккинчи квадратик формаларининг мос коэффициентлари пропорционал бўлиши кўрсатилган