BUDJET TASHKILOTLARIDA TOVAR MODDIY ZAXIRALAR HISOBINI TAKOMILLASHTIRISH - Omonov Chori Salomovich (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola byudjet tashkilotlarida moddiy zaxiralar bilan bog'liq boshqaruv va buxgalteriya hisobini takomillashtirishning muhim zaruratini ta'kidlaydi. Inventarizatsiya, materiallar va xom ashyoni o'z ichiga olgan moddiy zaxiralar davlat sektori xizmatlarining samarali ishlashi uchun zarurdir. An'anaviy buxgalteriya usullari hisobot tizimlarining noto'g'riligi, standartlashtirishning yo'qligi, inson xatosi va xodimlarning cheklangan tayyorgarligi kabi muammolarni keltirib chiqaradi, bu esa inventarizatsiyani boshqarishda nomuvofiqliklarga olib keladi. Ushbu muammolarni hal qilish uchun mavzu integratsiyalashgan boshqaruv tizimlarini joriy etish, buxgalteriya jarayonlarini standartlashtirish, xodimlarni o'qitishga sarmoya kiritish va RFID va bulutga asoslangan echimlar kabi ilg'or texnologiyalarni qabul qilishni taklif qiladi. Maqsad tovar va moddiy zaxiralarni boshqarishda yanada aniqlik, samaradorlik va shaffoflikka erishishdir. Ushbu amaliyotni takomillashtirish orqali byudjet tashkilotlari resurslarni yaxshiroq taqsimlashni ta'minlashi, isrofgarchilikni minimallashtirishi va aholining moliyaviy boshqaruvga bo'lgan umumiy ishonchini oshirishi mumkin. Ushbu ko'p qirrali yondashuv inventarizatsiyani boshqarishni optimallashtirish va samarali davlat xizmatlarini ko'rsatishni qo'llab-quvvatlashga intilayotgan tashkilotlar uchun yo'l xaritasini taqdim etadi.