ТИЖОРАТ БАНКЛАРИНИНГ КРЕДИТ ПОРТФЕЛИНИ БОШҚАРИШНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - М.А. Шамсикулова (Journal of new century innovations, 2024)
Кредит портфелини бошқаришни такомиллаштириш тижорат банкларининг молиявий барқарорлиги ва ликвидлилигини таъминлашнинг зарурий шарти ҳисобланади. Бунинг сабаби шундаки, биринчидан, кредитларн тижорат банклари активларининг таркибида юқори салмоқни эгаллайди; иккинчидан, кредитлар юқори рискли ва юқори даромадли актив ҳисобланади. Мақолада республика тижорат банкларининг кредит портфелини бошқаришни такомиллаштириш билан боғлиқ бўлган долзарб муаммолар аниқланган ва уларни ҳал қилишга қаратилган илмий таклифлар ишлаб чиқилган.