MUSIQA VA BOLALAR RIVOJLANISHI: TA’LIMIY YONDASHUVLARNING PEDAGOGIKASI - Ergashev Po‘lat Begmatovich (Journal of new century innovations, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola musiqa ta'limining bolalar rivojlanishiga ta'sirini keng tahlil qiladi va turli pedagogik yondashuvlarni ko‘rib chiqadi. Musiqa bolalarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishi, ularning emotsional va intellektual rivojlanishiga ijobiy ta'sir ko‘rsatishi mumkin. Maqolada o‘qituvchilarning roli, musiqa ta'limining turli metodlari va amaliyoti batafsil tahlil etilib, musiqa orqali bolalarning umumiy rivojlanishiga qanday hissa qo‘shilishi mumkinligi yoritiladi. Ushbu tadqiqot musiqa ta'limining ahamiyatini oshirish va uning ta'lim jarayonidagi rolini kuchaytirishga qaratilgan.