COVID-19 АССОЦИРЛАНГАН ОВҚАТ ҲАЗМ ҚИЛИШ ТИЗИМИ КАСАЛЛИКЛАРИ ЭПИДЕМИОЛОГИЯСИ ВА COVID-19 БИЛАН КАСАЛЛАНГАН БЕМОРЛАРДА КОМПЮТЕР ТОМОГРАФИЯСИ - Болтабоев Алишер Муродилович; Араббоев Мухаммадқодир (Journal of new century innovations, 2022)
Ушбу мақолада COVID-19 ассоцирланган овқат ҳазм қилиш тизими касалликлари эпидемиологияси шунингдик COVID-19 билан касалланган беморларда компютер томографияси аҳамияти ва ўрнини аниқлаш. Тадқиқот мақсади коронавирус инфекциясининг рентгенологик кўринишлари учраш тезлиги ва хусусиятларини, ҳамроҳ касалликларда ўпка шикастланишларини ўрганишга бағишланган. Шу мақсадда тадқиқот давомида COVID-19 билан касалланган беморлардан клиник мисоллар келтирилди.