MANGOSTIN MEVALI VA DORIVOR DARAXTINI YETISHTIRILISH - Otabek No’monov O’rmonjon o’g’li (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Mangostin - 40 darajadan past bo'lmagan va 100 dan yuqori bo'lmagan haroratlarda o'sadigan tropik meva. Bu chegaralardan tashqarida haroratda o'simlik o'ladi. Qobiqdan chiqqan achchiq lateks tufayli mangostinlar kamdan-kam zararkunandalardan aziyat chekadi va ko'pincha kasalliklarga duchor bo'lmaydi.