GENDEROLINGVISTIK TAHLILIGA DOIR - Abdunazarova Maftuna (Journal of new century innovations, 2022)
Anotatsiya: Maqolada tilshunoslikning yangi sohalaridan hisoblangan gender tilshunoslik haqidagi qarashlar bayon qilingan bo‘lib, gender tilshunoslikdagi muammolar ochib beriladi. Dunyo va o‘zbek lingvistikasida gender tilshunoslik bo‘yicha qilingan ilmiy tatqiqot ishlari va yechimini kutayotgan masalalar haqida so‘z yuritiladi.