TA’LIM-TARBIYA TIZIMIDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN SAMARALI FOYDALANISHDA QR TESTLARNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Sobirov Dilshod Solayevich (Journal of new century innovations, 2022)
Bugungi kunda QR kodlari ko‘pchilik uchun allaqachon oddiy narsaga aylangan, lekin ko‘pchilik aslida u haqida tushunchaga ega emas, lekin kunda oq fonda sirli qora kvadratchalar bilan tasvirlar reklama afishasi yoki plakatining burchagida, paketlarda, jurnal sahifalarida va hatto biznes kartalarida, tovarlar etiketkalarida, kommunal to‘lovlar kvitansiyalarida yoki saytlar sahifalarida ham ko‘radilar. Xo‘sh, bu belgi nimava u nima uchun kerak? Mana shu QRkoddir. QR kod mazmun mohiyatiga asosan ingliz tilidan olingan bo‘lib “Quick Response” so‘zlarining qisqartirmasidir. Uning mazmuni “tezkor javob” ma’nosini beradi.