AMERIKA SOTSIOLINGVISTIKASI - Qulto'rayeva Sarvinoz Bahodir qizi (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Tilni ijtimoiy institut sifatida ko'rib chiqayotganda sotsiolingvistlar ko'pincha anketalar va umumiy statistik ma'lumotlardan olingan ma'lumotlarni,shuningdek,bevosita kuzatish ma'lumotlarni o'z ichiga olgan sotsiologik usullardan foydalanadilar.Til va jamiyat bilan bog'liq bir oz boshqacha tashvish muayyan turdagi ijtimoiy vaziyatlarning til tuzilishiga ta'siriga ko'proq e'tibor qaratadi.