JISMONIY TARBIYA VA SOG‘LOM AVLODNI SHAKLLANTIRISH HAQIDA - Mamayusupov Ulug‘bek Qosimovich (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya. Jismoniy tarbiya nafaqat jismoniy tetiklik, balki ruhan sog’lomlik uchun ham katta ahamiyat kasb etadi. Ayniqsa bugun dunyoviy ishlarning barchasi to’rtburchak onlayn quti va uni yonidagi kichik stulga tayangancha amalga oshirilayotgan bir vaqtda jismoniy xususiyatlar va ularga talabchanlik yanada ortib bormoqda. Ushbu maqolada jismoniy tarbiya va sport mashg’ulotlarida jismoniy sifatlarning ahamiyati va dolzarbligi haqida batafsil bayon qilinadi.