ADABIYOT O’QITISHDA BADIIY TAHLIL MUAMMOLARI - Hamdamova Manzura Jurabayevna (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya. O’quvchida mustaqil fikrni va ijodiy-tahliliy fiklash ko’nikmasini shakllantirish bugungi ta’lim tizimining bosh g’oyalaridan biridir. Fikr tarbiyasi sinfxonalardagi dars va muloqotlardan boshlanadi. O’qituvchi asosiy kuchini bolada ijodiy fikrni, tahlil qobiliyatini shakllantirishga, fikriy mustaqillikni o’stirishga sarflashi kerak. Buning uchun o’quvchida mutolaaga rag’batni kuchaytirishga to’gri keladi. Maqolada o’quvchida mutolaaga qiziqish uyg’otish bilan birga tahliliy qobiliyatni shakllantirish yo’llari haqida fikr yuritiladi. Bu boradagi muammolar tilga olinib, ba’zi takliflar ham ilgari suriladi.