KEKSA YOSHDAGI KISHILARNING YURAK VA QON TOMIRLARI FUNKSIYALARINING PEDAGOGIK PRAFILAKTIKA JARAYONLARI - Xusenov Nodir Nuriddinovich (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Keksa yoshdagi kishilarning yurak va qon tomirlari funksiyalarining pedagogik prafilaktika jarayonlari tadqiq etilgan. Keksa yoshdagi kishilarorganizmining funksional o‘zgarishlar indeksi (FO‘I)ga ko‘ra darajaviy baholash, tadqiqot ko‘rsatkichlarining statistik tahlil usullarini qo‘llash orqali pedagogik diagnostika natijalariga asoslangan vositalar tarkibi aniqlangan.