LIMON O’SIMLIGI VA UNDA UCHROVCHI KASALLIKLAR - Mirzahamdamova Shohsanam Komiljon qizi; Abduroziqov Abdusalom Abdumavlon o’g’li; Abdusalomova Nozima Abdullajon qizi (Journal of new century innovations, 2022)
Anotatsiya. Tibbiyotda va kosmetologiyada muhim ahamiyayga ega limonni yetishtirishda turli xil qiyinchiliklarga uchrash mumkin. Buning asosiy sababi unda uchrovchi kasalliklar va uning zararkunandalari bo'lib ularga qarshi kurash choralarini ishlab chiqish juda muhim. Unda uchrovchi kasalliklar o'simlikning hosildorligi va yashovchanligiga katta zarar yetkazadi. Agrotexnik tadbirlar, kimyoviy, biologik kurash choralarini qo’llash natijasida limon hosildorligini oshirish va mevalarning sifatini yaxshilash mumkin.