СЕРА ХОМ АШЁСИНИ ҚАЙТА ИШЛАШ ВА СЕРОБЕТОН ТАЙЁРЛАШ УСУЛЛАРИНИНГ ТАҲЛИЛИ - Холмирзаев Саттор; Аҳмедов Исломбек; Ҳамидов Адҳамжон; Ризаев Баҳодир; Юсупов Шавкат; Умаров Исроилжон (Journal of new century innovations, 2022)
Аннотация: Ушбу илмий мақолада сера хом ашёсини қайта ишлаш ёрдамида утилизация қилиш усуллари таҳлил қилинган. Сера хом ашёсини хоссалари, уни боғловчи материал сифатида қўллаб, бетон тайёрлаш ҳамда серобетоннинг портланцемент асосидаги бетон билан таққослаш амалга оширилган. Шунингдек серобетоннинг қўлланилиш соҳаси, серобетондан фойдаланиб, серотемирбетон ишлаб чиқариш имкониятлари таҳлил қилинган.