БOЛA ШAХСИ ШAКЛЛAНИШИДA OИЛAДAГИ ЭМOЦИOНAЛ МУНOСAБAТЛAPНИНГ ИЖТИМOИЙ-ПСИХOЛOГИК ХУСУСИЯТЛAPИ - Абдурахмонов Фиpдaвс Козимович (Journal of new century innovations, 2023)
Аннотация: Бола шахсининг шаклланиши – бу муҳим жараён ҳисобланади. Маълумки, ҳаёт давомида инсон жисмоний ва руҳий жиҳатдан ўзгариб боради. Лекин болалик, ўсмирлик ва ўспиринлик даврида ривожланиш ниҳоятда кучли бўлади. Бола мана шу йилларда ҳам жисмоний, ҳам руҳий жиҳатдан ўсиши, ўзгариши туфайли шахс сифатида камолга етади. Оиладаги эмоционал муносабатлар, тарбия, насл ва муҳит боланинг ривожланишида асосий ўрин тутади. Агар ана шу омиллар болага ижобий таъсир қилса, у келажакда баркамол инсон бўлиши ва салбий томондан таъсир қилса, носоғлом кимсага айланиши мумкин.