TAEKVONDODA JISMONIY TARBIYA TAMOYILLARINING AXAMIYATI - Po‘latov L.T.; Vahidova Farangiz (Journal of new century innovations, 2023)
Har qanday mamlakatning ertangi kuni, kelajak taraqiyoti birinchi galda o’z xalqining, yoshlarining jismoniy va ma’naviy kamoloti bilan o’lchanadi. Birinchi prezidentimiz Shavkat Mirziyoyevmustaqillika erishgan dastlabki kunlarimizdan boshlab yurtimizda sog’lom va barkamol avlod tarbiyasini davlat siyosatining eng muhumva ustuvor yo’nalishlaridan biriga aylantirish, bu borada o’ziga xos milliy tizimni yaratish chora tadbirlarini ko’rdilar. Shavkat Mirziyoyev“O’zining salomatligi haqida shaxsan g’amxo’rlik qilib borish madaniyatini yoshlikdan, maktab, mahalla, sog’liqni saqlash tizimi, jismoniy tarbiya va taekvondoning ko’magida singdirish kerak” degan o’ta kuchli mazmunli, mantiqiy muloxazasi asosida istiqlolning dastlabki yilidayoq “ Sog’lom avlod uchun”(1993 y.) xalqaro hayriya jamg’armasi tashkil qilinadi.