JOMIY “YUSUF VA ZULAYHO” DOSTONINING O‘ZIGA XOS JIHATLARI - Xasanova Nilufar Mansurovna (Journal of new century innovations, 2022)
Ushbu maqolada Abdurrahmon Jomiyning “Yusuf va Zulayho” dostonining o‘zbek tilidagi(Olimjon Bo‘riyev) tarjimasining she‘riy parchalaridagi badiiy san’atlar va ma’nolar tahlili, ishq masalasidagi qarashlar haqida ma’lumotlar berish orqali adabiyot,tarbiya,din va ilm,fan birbiri bilan uzviy bog‘liqligi, shaxs kamolotining ildiz tomirlari bo‘lmish bu elementlarning mujassamini o‘zida aks ettirgan mumtoz asarlarni o‘rganish va o‘rgatish muhim masala ekani muxtasar yoritildi.