INFLYASION TARGETLASH REJIMINI QO‘LLASH MAKROIQTISODIY BARQARORLIK VA AHOLI FARAVONLIGINI TA’MINLASHNING ZARURIY SHARTI - Pardayev Taxir Mavlanovich (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston sharoitida inflyatsiyaga qarshi siyosat rejimining tanlanishi, O‘zbekiston Markaziy bankining vazifasi, inflyatsion targetlash pul-kredit siyosatini olib borishning eng ommabop usullaridan biri ekanligi, narxlar barqarorligini ta'minlash, inflyatsion targetlash rejimi bir necha makroiqtisodiy maqsadlarga erishish imkonini berishi hamda asosiy stavka haqida so’z boradi.