MOLIYAVIY HISOBOT HAQIDA TUSHUNCHA - Toshpo'latova Munisabonu Ibrohim qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Moliyaviy hisobot – xo’jalik yurituvchi subyektlar tomonidan mahsulotlar sotish natijalari to’g’risidagi ma’lumotlar majmui bo’lib, u subyektning moliyaviy - xo’jalik faoliyatining holatini ma’lum davrga qiymat ko’rinishida aks etishidir.Moliyaviy hisobot axborotlari sotilganlar, ishlab chiqarish xarajatlari, xo’jalik mablag’lari va ularning tashkil topish manbalari, ishlarning moliyaviy natijalari, soliqqa tortish hamda dividendlar to’g’risidagi ma’lumotlarni o’z ichiga oladi.Garchi har bir moliyaviy hisobot alohida ko'rib chiqilsa-da, ularning barchasi bir-biriga bog'liqdir. Balansda ko'rilgan aktivlar va passivlarning o'zgarishi, shuningdek, foyda va zarar to'g'risidagi hisobotda ko'rilgan daromad va xarajatlarda aks ettiriladi, natijada kompaniya foydasi yoki zarariga olib keladi.