ОРОЛ МУАММОСИ ВА БУГУНГИ КУН - Носиров Рашод Адилович (Journal of new century innovations, 2023)
Аннотация.Мақолада Совет хукуматининг Ўзбекистонда 70 йилдан кўпроқ олиб борган мустамлакачилик сиёсати, унинг Ўзбекистон ва Ўрта Осиё минтақасидаги бошқа республикаларнинг табиий хомашё ресурсларидан ўйламай-нетмай фойдаланиши, ишлаб чиқаришнинг экстенсив йўлдан ривожланиши, пахта яккаҳокимлигининг изчиллик билан жорий этилиши, турли хилдаги кимёвий заҳарли моддаларнинг қишлоқ хўжалигида ҳаддан зиёд ишлатилиши, Орол денгизининг қуриб бориши ва сабаблари ва бугунги кундаги оролга бўлган ёндашувлар тахлил қилинган.