BADR JANGINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Dinora Eshboyeva (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Maqolada islom dini yer yuziga tushurilgandan so‘ng, Madina ahli va Makka ahli o‘rtasida bo‘lib o‘tgan birinchi jang, ya’ni Badr jangining o‘sha davrdagi ahamiyati, kam sonli musulmonlarning g‘alabasi va musulmonlarga berilgan nusrat aks ettirilgan. Shuningdek, ushbu mavzu yuzasidan turli xil adabiyotlar o‘rganilib, bu boradagi olimlar qarashlari ochib berilgan.