YOSHLAR IJTIMOIY FAOLLIGINI YUKSALTIRISHDA MILLIY QADRIYATLAR O‘RNI VA AHAMIYATI - Nomonova Dilnavoz Shavkatjon qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Globallashuv jarayonida kechayotgan voqea-hodisalarni tо‘g‘ri talqin qila olish, har bir voqelikni milliy manfaatlarimiz va qadriyatlarimiz asosida tahlildan о‘tkazish ulkan ahamiyat kasb etadi. Buning uchun esa milliy g‘oya va mafkuramiz mustahkam bо‘lmog‘i lozim. yosh avlod ongi va tafakkuriga singdirilgan milliy g‘oya har qanday yot g‘oyalarning ta’siriga berilib qolmaslikni ta’minlashi bilan birga ularga munosib javob qaytarish kо‘nikmasini ham shakllantiradi, milliy qadriyatlarimizni hurmat qilishga va uni asrab- avaylashga undaydi.