BALAND BO’YLI QORA ANDIZ (INULA HELENIUM) O’SIMLIGI URUG’INING LABARATORIYA VA DALA SHAROITIDA UNUVCHANLIGINI ANIQLASH - Raximjonova Muhayyo raxmonjon qizi (Journal of new century innovations, 2022)
Anotatsiya: Balan bo’yli qora andiz o’simligini xo’jalikdagi va tibbiyotdagi axamiyati va Labaratoriyada va ochiq yerlarda, xar xil muddatda urug’ unuvchanligini aniqlash jarayonidagi natijalar keltirildi. Labaratoriya sharoitida Qora andiz urug’ining unuvchanligi 60-70%ni, ochiq yerlarda esa xar xil muddatda ekilib turli natijalar olindi.