THE ROLE OF TESTING IN DEVELOPING LANGUAGE LEARNER’S OVERALL ABILITY - Irsiqulov Mirabbos Tursunovich; Abduxalilova Manzura Abduvaxob qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Ta'lim jarayonida muammolarni hal qilish vositasi sifatida test muhim ahamiyatga ega. Bu, shuningdek, ta'limning asosiy maqsadini - tabiatan yangi ma'lumotlarga ochiq bo'lgan shaxsning barqaror o'sishini anglashning samarali usullarini o'qitishning barcha sohalariga samarali tatbiq etilishini anglatadi. Ushbu maqolada, til o’rganuvchilarning umumiy qobilyatlarini rivojlantirishda baholashni ro’li haqida gap ketadi.