PAXTA YETISHTIRISHDA SUV TEJAMKOR SUGʻORISH TEXNOLOGIYALARINI JORIY QILISH VA RIVOJLANTIRISH - Karimova M.N. (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Bu maqolada paxta yetishtirishda yurtimizda qoʻllanilgan tajribalar, ulardan olingan natijalar keltirilgan. Turli sugʻorish usullarini qoʻllagan holda qanday samaraga erishilganligi maʻlumotlari berilgan. Egatga qora plyonka toʻshab sugʻorish, uning afzalliklari, gʻoʻzani ekilgandan to pishib hosil bergunga qadar amalga oshirilgan ishlar, qoʻlga kiritilgan yutuqlar toʻgʻrisida batafsil maʻlumotlar taqdim etilgan.