BERDAQ IJODIGA NAZAR - Begatov Jasurbek Numonjanovich; Yusupova Dilorom Husniddinovna (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Mazkur maqola Berdaq asarlarida xalqning hayoti va ijtimoiy- siyosiy ahvoli haqida fikr yuritilgan. Shoir mehnatkash xalqning kundalik hayoti, mustamlakachilarni qoraqalpoq xalqiga zulm o’tkazishlari, amaldorlarni adolatsiz harakatlari natijasida xalqqa yetkazilgan zulmlar haqida o’z ijodida gavdalantirilgan. Shoirning yoshlarni vatanparvarlik ruhida tarbiyalash orqali mamlakatni rivojlantirishni maqsad qiladi.