O`KTAM USMONOV IJODINING O`ZIGA XOSLIGI - Zarpullayeva Xadichabonu Abdug`ani qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya. Hozirgi kunda insonning ichki dunyosi, ruhiyati, borlig`i va uning badiiy, falsafiy-diniy tahlili kabi masalalar jahon adabiyotshunosligidagi dolzarb muammolardan biridir. O`ktam Usmonov ijodida ham asr vabosi sanalmish giyohvandlik, ichkilikbozlik, poraxo`rlik, ikkiyuzlamachilik, yolg`onchilik kabi illatlar aks ettirilgan. Maqolada adib asarlarini faqat mafkuraviy jihatdan emas, balki bir asrlik yo`lni bosib o`tgan hikoyachilik janrining yorqin misoli sifatida yangi nigoh, yangi nuqtayi nazar bilan tahlil va talqin qilish, yozuvchi ijodidagi turli ramzlar, tasvir uslublari, insonning falsafiy-ruhiy holatlarini bugungi kun nigohi bilan o`rganishni asosiy maqsadimizga aylantirdik.