БОСИМ ҚУВУРИНИ ГИДРАВЛИК ЗАРБАДАН ҲИМОЯЛАГИЧ ҲИСОБИ - Файзуллаев Жохон Тошпўлат ўғли (Journal of new century innovations, 2022)
Анотация: Насос станция биносига бир нечта мураккаб гидромеханик ва энергетик машиналар ва ускуналар, ёрдамчи жиҳозлар, сўриш ва босимли қувурлар коммуникациялари, юк кўтариш қурилмаси, бошқариш ва назорат- ўлчов асбоблари, алоқа ва автоматика воситалари жойлаштирилади. Сув хўжалик тизимларидаги насос станциялари аҳамиятига қараб, суғориш, қуритиш, сув таъминоти, канализация, вертикал қудуқ ва гидромеханизация насос қурилмалари ва станциялари турларига бўлиш мумкин. Насос станцияларнинг асосий ускуналари уларга ўрнатиладиган насос агрегатлари (насос, двигатель, улар ўртасидаги узатма) ҳисобланади.