“LAZER VA UNING TURLARI” MAVZUSINI O‘QITISHDA TALABALARDA KREATIVLIKNI SHAKILLANTIRISH - Mirzayeva Yulduz Yusup qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya. Bugungi kunda fan texnikada va tibbiyotda lazerlardan foydalanish keng yo‘lga qo‘yilgan. Shu bilan birga chastota,diapazonidagi lazer nurlari modda tuzilishi,kondersirlangan muhitlarda sodir bo‘luvchi jarayonlarning kinematikasini va termodinamikasini o‘rganishga tadbiqi ham kuchaydi. Lazer nurlari monoxromatik va shu bilan bir vaqtda ancha kuchli manbalar bo‘lishi bilan birga ularning apparat funksiyasi ham ilmiy tadqiqotlar uchun eng samarali va qulay manbalardan biri bo‘lib qolmoqda. Shunday ekan,bu mavzuni chuqur o‘zlashtirish dolzarb masala bo‘lmoqda.Bu mavzuni dolzarbligidan kelib chiqib,o‘qitishning har xil metodlarini qo‘llash va fanlar aro integratsiyalash talabalarda fanga qiziqishlarini muammoli o‘qitish metodlarini qo‘llash orqali ularda kreativlikni shakllantirildi.