ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBURNING ILM-FAN VA TARIX FANIGA QO‘SHGAN HISSASI - Qushmatova Madina Valijonovna; Turdialiyev Behruz Baxtiyor o‘gli (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Ma'naviy madaniyatimizning ulug' vakillari orasida Zahiriddin Muhammad Bobur va boburiylar o'ziga xos munosib o'ringa ega. Bobur Mirzo va boburiylar Afg'oniston, Hindiston, Pokiston, Kashmir va Bangladesh tarixida alohida iz qoldirdilar. Bu avvalo boburiylar qoldirgan buyuk merosdir. Bu meros eng avvalo moddiy madaniyat boyliklari boʻlsa, ikkinchisi ma'naviy madaniyat durdonalaridir. Ushbu maqolada aynan Bobur qoldirgan ilmiy meros haqida so‘z yuritiladi.